Αρχική Θέμα Σκάνδαλο και Υποκρισία : Ο “Σαράφης” της ΝΟΒΑΡΤΙΣ προσπαθεί να...

Σκάνδαλο και Υποκρισία : Ο “Σαράφης” της ΝΟΒΑΡΤΙΣ προσπαθεί να κρυφτεί με τον Χριστοφοράκο και δεν τον αφήνουν!

2167
O ðñþçí äéåõèýíùí óýìâïõëïò ôçò Siemens Ìé÷Üëçò ×ñéóôïöïñÜêïò öåýãåé áðü ôá äéêáóôÞñéá ôçò Åõåëðßäùí áöïý æÞôçóå êáé Ýëáâå ðñïèåóìßá ãéá ôéò 12 ÌáÀïõ áðü ôïí 4ï åéäéêü áíáêñéôÞ, Íßêï Æáãïñéáíü, ðñïêåéìÝíïõ íá êáôáèÝóåé ó÷åôéêÜ ìå ôçí õðüèåóç ôçò Siemens, ôçí ÄåõôÝñá 13 Áðñéëßïõ 2009.

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σφοδρή επίθεση στα Κόμματα που κυβέρνησαν δεκάδες χρόνια,στελέχη τους διέπραξαν φοβερά σκάνδαλα και καταδικάστηκαν,αλλά δεν έκαναν  έναν έστω…κουτσονόμο προστασίας μαρτύρων ,έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με αφρομή την ουσιαστική κοροϊδία και το θέατρο γύρω από τους μάρτυρες  υπό προστασία.

Ο “Μάξιμος Σαράφης” δεν παρουσιάστηκε και ο Αδωνης Γεωργιάδης με το γνωστό του ύφος τον περιέγραψε ως …καραφλό που έφυγε σαν λαγός.

Τόσο άγνωστος είναι για τον Αδωνη…

Στις δηλώσεις του ο Αδωνης ήταν ειρωνικός,γλαφυρός…Μακριά από το τραγικό ύφος που θα (έπρεπε να) είχε αν αναγνώριζε ότι υπάρχει σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μάλιστα σοβαρότατο…

Η Αστυνομία θα τον ψάξει,όπως και την “Αικατερίνη Κελέση” αν δεν παρουσιαστεί σήμερα.Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι ο “Σαράφης” έφυγε και προσπαθεί να φτάσει στον Μιχ.Χριστοφοράκο της ΖΗΜΕΝΣ ,ώστε να μην μπορούν να τον ακουμπήσουν οι διώκτες!

Ολοι  γράφουν τους δυο μάρτυρες υπό προστασία  με τα ψευδώνυμα.

Αν αυτοί οι δυο μάρτυρες είναι οι γνωστοί Φιλίστωρ Δεσπεμπασίδης και Μ.Μαραγγέλη,πρώην γραμματέας Φρουζή μας δουλεύουν ή όχι αποκαλώντας τους με τα ψευδώνυμα και την…καράφλα;

Αν δεν είναι φυσικά δεν μας δουλεύουν και είμαστε μπροστά σε άλλου είδους ιστορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στην ανάκριση των μαρτύρων απο βουλευτές και την καταγγέλλει ως συγκαλυπτική του σκανδάλου και ως θέατρο του παραλόγου.Τα άλλα κόμματα μετέχουν και δηλώνουν (ιδιαίτερα σκληρά το ΚΚΕ…) ότι η διαδικασία προστασίας δεν δικαιολογείται και οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν με τα πραγματικά τους ονόματα και πρόσωπα.

O Κυριάκος Βελόπουλος μας θύμισε ότι εξαφανισμένος είναι και ο Χριστοφοράκος ,αλλά δεν τον…ψάχνουν αυτοί που τον φυγάδευσαν,δηλαδή αυτοιί που κυβερνούν…

Η δήλωση σύντομη αλλά περιεκτική:

“Πριν από χρόνια “έχασαν” τον Χριστοφοράκο της Siemens που έφυγε σαν κύριος. Τώρα “έχασαν” και τον Σαράφη της Novartis .  Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε “συμπτωματικά” και εμπλοκή πολυεθνικών εταιρειών και η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση.  Επειδή σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, ρωτάμε είναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι;”

Η διαφορά βέβαια είναι οτι ο Χριστοφοράκος έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και δεν ήταν ποτέ μάρτυρας,αλλά “συνεργάτης”.

Ο “Σαράφης” είναι (ακόμα τουλάχιστον)μάρτυρας.

Τεράστια η διαφορά…

Εχει βγει ένταλμα σύλληψης για τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα η θα πάρει καμιά δεκαριά χρόνια η προώθηση της καταδικαστικής απόφασης;

Δεν ξέρουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και εσείς οι πολιτικοί ποιοί πολιτικοί ΤΑ ΠΗΡΑΝ από τη ΖΗΜΕΝΣ και γιατί;

Ποιός Μητσοτάκης δήλωνε ότι τον …έριξε η ΖΗΜΕΝΣ,δηλαδή ο Χριστοφοράκος;

Ο Μητσοτάκης της κυβέρνησης τον κυνηγάει αυτόν τον καταδιασμένο τώρα Χριστοφοράκο;

Είναι πιο επικίνδυνος ο…”Σαράφης” από τον Χριστοφοράκο ;

Γράφουμε απο χθες:

Οχι πριν πολλά χρόνια ,είχαμε πάει σε εισαγγελικά ονόματα που ακούγονται και δραστηριοποιήθηκαν έντονα στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ  και είχαμε -στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας- δώσει  φακέλλους με στοιχεία καραμπινάτα για εγκληματικές πράξεις ,μεταξύ των οποίων και μία καραμπινάτη ζημιά του Ελληνικού δημοσίου ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπήρξε η παραμικρή συνέχεια και μια κατάθεσή μας διεκόπη για ημέρα που θα μας ειδοποιούσαν προκειμένου να προσκομίσουμε και άλλα έγγραφα που προέκυψαν στην πορεία.

Πέρασαν χρόνια και ακόοοοομα περιμένουμε την κλήση να …συνεχίσουμε την κατάθεση.

Φυσικά οι υποθέσεις κατεπνίγησαν στο…συρτάρι που τους άξιζε και λογαριασμό δεν έδωσαν σε κανέναν.

Τα θυμηθήκαμε με αφορμή το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Ξαφνικά δικαστικοί και δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι υπήρχαν έγγραφα απο το 2016 των αμερικανικών αρχών για ελληνική διάσταση του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Δικηγόρος στην υπόθεση αυτή που πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ ήταν ο Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επι Αντώνη Σαμαρά Παύλος Σαράκης.

Ο κ.Σαράκης από το 2016 είχε μιλήσει στην τηλεόραση για αναφορές απο μαρτυρίες σε πολιτικά πρόσωπα.

Το 2019 ρωτήθηκε δημόσια αν μετά τις εκπομπές αυτές σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα  του τηλεφώνησε έστω και ένας πολιτικός από τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ για να τον ρωτήσει αν έχει στοιχεία,ποιά πρόσωπα μπορεί να εμπλέκονται κλπ.

Ηταν κατηγορηματικός:

 

Ο Π.Σαράκης μιλούσε δημόσια απο το 2016 για ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μάρτυρες στις ΗΠΑ…

“Παρότι δημόσια τα είπα κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου,αν και το φυσιολογικό θα ήταν να σπάσουν τα τηλέφωνά μου”.

Αντίθετα οι πολιτικοί έλεγαν δημόσια ότι μέχρι το 2018 δεν είχαν ακούσει ποτέ να υπάρχουν καταγγελίες για το σκάνδαλο αυτό και έρευνα στην Ελλάδα ή στις ΗΠΑ…

Η υπόθεση δεν αφορούσε ,όποιον-όποιον αλλά τον Κ.Φρουζή,αφεντικό της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ,τον οποίο είχαν ανακηρύξει “μάνατζερ της Χρονιάς” την άνοιξη του 2013.

Οταν ερωτώνται γιατί δεν άκουσαν,απαντούν:

“πως να μαθαίναμε αφού η ανάκριση είναι μυστική και ουδείς μας ενημέρωσε;”

Τώρα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ζαχαρής ζήτησε με έγγραφό του να κοινοποιηθούν όλα τα σχετικά με την υπόθεση αυτή έγγραφα των διαφόρων δικογραφιών στον Αρειο Πάγο και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Και αίφνης διαβάζουμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ,το οποίο δεν είχε ακούσε τίποτα για στοιχεία του 2016 ως πριν λίγο καιρό ότι υπάρχουν στη δικογραφία και έγγραφα από το 2016 με πρόσωπα που πήγαν και κατέθεσαν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα τα έγγραφα αυτά προσδιορίζουν με απόλυτη ακρίβεια τα φυσικά πρόσωπα,γράφοντας ο “διευθυντής του τάδε τομέα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ” κλπ

Ο Φρουζής είναι η όχι στα δικαστήρια με μάρτυρα υπό-δήθεν- προστασία;

 

Επομένως εγγράφως από το 2016 προέκυπταν συγκεκριμένα ονόματα ,τα οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς στα σοβαρά ότι αυτά είναι μάρτυρες υπο προστασίαν.

Και αυτό γιατί στις ΗΠΑ το καθεστώς είναι πολύ αυστηρό στην προστασία των μαρτύρων.Μετά τις καταθέσεις τους αλλάζουν όνομα,χαρακτηριστικά,ταυτότητες και τους εξασφαλίζουν οικονομικά να ζουν πολύ μακριά από τον τόπο κατάθεσης και επιτηρούμενοι.

Από τη στιγμή που αυτό δεν συνέβη με τα δυο αυτά πρόσωπα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ,ποιός θα υποστηρίξει σοβαρά ότι είναι μάρτυρες υπό προστασίαν;

Και γιατί τάχα χρειάζεται προστασία ο διευθυντής του τάδε τομέα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για να πει ότι κατόπιν εντολών δίναμε χρήματα στον τάδε γιατρό,στον τάδε πολιτικό;

Ως διευθυντής είναι αδιανόητο να μην είχε φροντίσει να κρατήσει αποδεικτικά στοιχεία.

Αν δεν έχει κρατήσει δεν μπορεί να γίνει δεκτή η μαρτυρία του και μάλιστα υπό αυξημένη προστασία.

Ο Ζήγρας ,εξάδελφος του Ακη,έλαβε προστασία ,όπως και ο Ταξίαρχος Κάντας γιατί έδωσαν λογαριασμούς δικούς τους και άλλων και χρονολογίες και τράπεζες και χώρα.

Τώρα γίνεται χαμός στην Ελλάδα για το αν θα καταθέσουν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και την Τετάρτη 19/2 με τα πρόσωπά τους φανερά ή με φωνή από άλλο δωμάτιο οι μάρτυρες υπό προστασία.

Και μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας έστειλε και έγγραφο στο οποίο γράφει:

«Συνεπώς, με σκοπό την υλοποίηση του αιτήματος σας για την εξέταση των ανωτέρω μαρτύρων με τη διασφάλιση της μυστικότητας των καταθέσεων και της ταυτότητάς τους, η υπηρεσία μας προτείνει αυτή να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που πραγματοποιείται η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων κατά την επ’ ακρωατηρίω διαδικασία, δηλαδή με την κατάθεση των μαρτύρων από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της υπηρεσίας και την μετάδοση μόνο ήχου στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, με αλλοίωση φωνής. Μοναδική προϋπόθεση για την υλοποίηση της διαδικασίας είναι η ύπαρξη αίθουσας με υποδομή επίγειας γραμμής διαδικτύου.

Η ανωτέρω διαδικασία είναι η μόνη που δύναται να εξασφαλίσει τη μυστικότητα της ταυτότητας των μαρτύρων, ενώ κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η υπηρεσία μας δεν διαθέτει εξοπλισμό για την απόκρυψη της ταυτότητας των μαρτύρων σε δια ζώσης εξέτασή τους, καθώς δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο νόμο.Τέλος, σε περίπτωση που επιθυμείτε τη δια ζώσης εξέτασή τους, ως αίθουσα για τη διεξαγωγή της εξέτασης προτείνεται αυτή της υπηρεσίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.”

Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτό το έγγραφο;

Οτι οι μάρτυρες αυτοί αποκλείεται να είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και η πρώην στενή συνεργάτης,γραμματέας και αντίδικος στα δικαστήρια του αφεντικού Φρουζή,των οποίων οι ταυτότητες και προκύπτουν απο τα έγγραφα και κλήθηκαν στη Βουλή να καταθέσουν.

Αλλιώς,αν δηλαδή αυτοί είναι οι υπό προστασία μάρτυρες,πρέπει να προσδιορίσει κανείς ότι οι διαδικασίες είναι σε επίπεδο ανέκδοτου και στερούνται πάσης σοβαρότητας.

Καμία φορά τα κάνουν αυτά στη μπανανία που λέγεται η Ελλάδα…

Οταν γκρέμισαν τον Κοσκωτά μας γέμισαν ανέκδοτα με κάτι κούτες πάμπερς και έναν φιαδρό σωματοφύλακα…Και όλοι αθώοι χρηματισμού…

Επρεπε να περάσουν χρόνια για να έρθει ο Φασλιανί να κερδίσει τον Γιώργο Παπανδρέου κατά κράτος στα ελληνικά δικαστήρια για να καταλάβουμε ότι μας δούλευαν χρόνια…

Την Τρίτη δεν παρουσιάστηκε ο “Μάξιμος Σαράφης” και κανείς δεν είπε αν είναι ο κ.Φιλίστωρ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης που δεν έχει ακούσει για σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ λάβρος κατά του “Μάξιμου Σαράφη” ,τον οποίο περιέγραψε ως…καραφλό.

Είναι η δεν είναι ο κ.Φιλίστωρ;