Αρχική Ελλαδα Νικολοπουλος: Η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται “αστυφύλακες της πίστης”!

Νικολοπουλος: Η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται “αστυφύλακες της πίστης”!

1307

 

Την αντίθεσή του με όσα συμβαίνουν στην χώρα με αφορμή “παραβιάσεις των μέτρων σε εκκλησίας” εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος,πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”.

Ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας αναφέρει:

“Με αφορμή την απαράδεκτη στάση κυβερνητικών στελεχών που έφτασαν στο σημείο να… υποδεικνύουν διώξεις σε βάρος χριστιανών, αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να τοποθετηθώ ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και επί 3 σχεδόν δεκαετίες Βουλευτής. 

Κανείς δεν διαφωνεί ότι οι ναοί αποτελούν χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων και ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε.

Ωστόσο οι κυβερνώντες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι ναοί είναι και χώροι λατρείας στους οποίους πρέπει σεβασμός και διακριτικός τρόπος διαχείρισης και εφαρμογής των προληπτικών μέτρων προστασίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανέθεσε την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων στην ιεραρχία;  Γιατί δεν έπραξε αυτό που συμβαίνει και σε άλλες χριστιανικές χώρες, πολλές εκ των οποίων είναι και ορθόδοξες, όπως η Σερβία, η Γεωργία, κλπ; Γιατί αλλού οι ίδιοι οι ιερείς καθοδηγούν τους πιστούς και φροντίζουν για την εφαρμογή των μέτρων, ενώ οι Έλληνες ιερείς αισθάνονται “ανίκανοι” και “παρείσακτοι”;

Και ακόμα: Γιατί σε άλλες χώρες υπάρχει σεβασμός στις πνευματικές και λατρευτικές ανάγκες των πολιτών ενώ οι Έλληνες Ορθόδοξοι αισθάνονται υπό διωγμόν;

Προφανώς, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται ότι «ουκ επ’ αρτω μόνον ζησεται  ανθρωπος …». Μήπως όμως δεν είναι μόνο αυτό; Μήπως κάποιοι, με αφορμή τον κορωνοϊό, επιδεικνύουν την… απέχθειά τους στον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία; Μήπως αισθάνονται ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να τρομοκρατήσουν τους πιστούς και να δείξουν τη σκληρότητα που… δεν δείχνουν σε καμία άλλη περίπτωση παράβασης των μέτρων;

Οι “αστυφύλακες” της πίστης ας μην ξεχνούν ότι κυβερνούν ένα κράτος το οποίο το 90% ή και παραπάνω, αποτελείται από Ορθόδοξους χριστιανούς που κουβαλούν μια βαριά και πολύτιμη παράδοση γύρω από το «Πάσχα των  Ελλήνων».

Ως εδώ και μη παρέκει ο εκφοβισμός, λοιπόν.

Κάτω τα χέρια από τα ιερά και όσια των Ελλήνων!

Πάψτε να κυνηγάτε τους ιερείς και μετατρέψτε τους σε θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας. Πάψτε να διώξετε χριστιανούς και ακουμπήστε πάνω στον πατριωτισμό και τις ικανότητές τους.

Μην προκαλείτε άλλο. Και ακούστε τον στίχο με τον οποίο ξεκινούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας: «Προσθες αυτοις κακά Κυριε, προσθες αυτοις, τοις ΕΝΔΟΞΟΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ…»

 

Να σημειωθεί ότι δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες με τα προσωπα δυο ιερέων και 3-4 πιστών την ώρα Θείας μετάληψης με την ταυτόχρονη ανακοίνωση ότι με εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης,προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκηθούν τα νόμιμα,δηλαδή διώξεις κλπ

Στη Μύκονο διαπιστώθηκε ότι δεκάδες άνθρωποι εργάζονταν σχεδόν νυχθημερόν σε οικοδομικές δραστηριότητες που επώνυμοι και ισχυροί έκαναν “για να πιάσουν στο ύπνο και τις αρχές και τη νομιμότητα”.Και το έκαναν χωρίς καμία δίωξη.

Στην Ικαρία “επώνυμος” νεαρός που ήρθε απο την γγλία διασκόρπιζε τον κορονοϊό ,χωρίς καμία δημοσίευση ονόματος και φωτογραφιών και πολύ περισσότερο διώξεων…

Βουλευτής-γιατρός της Νέας Δημοκρατίας έκανε και εκείνος την …βαρουφακιά του.Δηλαδή  επισκέφθηκε φίλους  σε χωριό και δημοσίευσε κιόλας φωτογραφία του σε νομό με τεράστιο πρόβλημα.

Στην  παραλιακή Θεσσαλονίκης και Φαλήρου ο συνωστισμός δεδομένος. Δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες με δεκάδες ανθρώπου σε χώρο πολύ μικρότερο απο το χώρο μιας εκκλησίας,αλλά τόση οργή και κάθετη αντίδραση δεν υπήρξε.

Φυσικά απο την πλευρά μας βρίσκουμε εντελώς έξω απο την θρησκευτική χριστιανική  ηθική την “λάθρα  θεία μετάληψη” σε ολίγους και εκλεκτούς,έστω και αν  ανα χείρας είχαν βεβαίωση ότι είναι “οι εκλεκτοί” των ιερεών,μητροπολιτών κλπ.