Αρχική Ελλαδα Μακελειό με πραγματικές σφαίρες και θύμα τον… Στέφανο Χίο στα Βριλήσια.

Μακελειό με πραγματικές σφαίρες και θύμα τον… Στέφανο Χίο στα Βριλήσια.

1684

Μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι τόπος εξαιρετικά επικίνδυνος για δημοσιογράφους αποτελεί η επίθεση στον Στέφανο Χιο εκδότη και δημοσιογράφο του “ΜΑΚΕΙΛΕΙΟ” και makeleio.gr.

Δυο άγνωστοι τα έκαναν…μακελειό έξω από το σπίτι του στα Βριλήσια.Απο τους πολλούς πυροβολισμούς απο κοντά και από δράστη που φορούσε μαύρα ρούχο μία σφαίρα π’έρασε ξυστά απο την καρωτίδα,μία ξυστά απο την καρδιά και καθώς ο Στέφανος Χίος αντέδρασε και καλύφθηκε πίσω απο το αυτοκίνητό του οι άλλες σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο.

Η δολοφονική επίθεση έγινε μετά τις 3 τα ξημερώματα με συνθήκες που παραπέμπουν(απο πολλές πλευρές…) στον δολοφονηθέντα Σωκράτη Γκιόλια,η δολοφονία οτυ οποίου αν και πέρασαν χρόνια δεν έχει εξιχνιαστεί αν και τα στοιχεία ,όπως υποστηρίζουν επώνυμοι(π.χ.Σεμίνα Διγενή)είναι αρκετά…

Με την βοήθεια της συζύγου του που άκουσε τους πυροβολισμούς έξω απο τη μονοκατοικία ο ίδιος έφτασε αρχικά στο Σισμανόγλειο,όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες(και πολύτιμες)βοήθειες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ,όπου βρίσκεται σε καταστολή και οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του ελεγχόμενη,αλλά φυσικά πολύ-πολύ σοβαρή.

Aνεξάρτητα απο το πως ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα,την Ελληνική Πολιτεία την χαρακτηρίζει κυρίως ο τρόπος που η ίδια δεν προστατεύει την ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας.Το κυνηγητό και δημοσιογράφων που δεν έχουν σχέση με αυτό το είδος της δημοσιογραφίας είναι πολυεπίπεδο,σκληρότατο και με αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, πολιτικούς.

Και αυτοί με τη σειρά τους είναι μπροστινοί διαφόρων συμφερόντων και αποτελούν αυτόν τον κύκλο,τον οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ονόμασε “Διαπλοκή”.

Στον σοβαρό κύκλο δημοσιογραφίας η εξόντωση όσων βρίσκονται απέναντι η εκτός διαπλοκής γίνεται όχι με σφαίρες πραγματικές,αλλά με σφαίρες δικαστικές και οικονομικές…