Αρχική Αθλητικα Λαμπεροί Γιάννης και Τζόκοβιτς έξω-Μιζέρια ,χωράφια και αναβολή τελικού μέσα…

Λαμπεροί Γιάννης και Τζόκοβιτς έξω-Μιζέρια ,χωράφια και αναβολή τελικού μέσα…

1277

Στις ΗΠΑ λάμπουν αστέρια όπως ο Ελληνας Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο (σέρβος)φιλέλληνας Νοβακ Τζόκοβιτς.

Στην Ελλάδα η μιζέρια,η κακομοιριά,η στενοκαρδία με πρωταγωνιστές όμως ζάμπλουτες επιχειρηματικές και πολιτικές οικογένειες…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με εκδηλώσεις θαυμασμού από τους παγκόσμιους αστέρες έκανε  αθλητικά “οργια” και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης των Μιλγούοκι Μπάκς αμέσως μετά την επανέναρξη των αγώνων πρόκρισης.ΟΙ αγώνες είχαν σταματήσει για λίγο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη βία της Αστυνομίας κατά αφροαμερικανών.

Δηλώσεις συμπαράστασης στη διαμαρτυρία των Μπάκς έκανε τόσο ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,όσο και ο υποψήφιος διάδοχός του Τζο Μπάϊντεν,δεδηλωμένος φιλέλληνας…

Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπάκς στην πρόκριση με 4-1 έναντι του Ορλάντο και τώρα θα αντιμετωπίσει τους Μαϊάμι Χίτ.

Αν και φορτώθηκε νωρίς με φάουλ έβαλε 28 πόντους και πήρε 16 ριμπάουντ,μακράν ο καλύτερος του αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το αμερικάνικο πρωτάθλημα στο Σινσινάτι με νίκη στον τελικό επι του Μίλος Ράονιτς.Ο Καναδός με καταγωγή απο το Μαυροβούνιο είχε αποκλείσει τον Τσιτσιπά στον ημιτελικό και φαινοταν ότι πήγαινε φουλ για τον τίτλο αφού στο πρώτο σετ σάρωσε τον Τζόκοβιτς με 6-1.

Στο δεύτερο ο Σέρβος επανέκαμψε και κέρδισε το σετ με 6-3.

Στο τρίτο ο Ράονιτς ξεκίνησε με φουλ τις μηχανές ,έσπασε το σερβίς του τζόκοβιτς και προηγήθηκε 2-0.

Εκεί ο Σέρβος ξαναπήρε το όπλο του και με 4 σερί γκεϊμ προηγήθηκε 4-2!

Ο Ράονιτς όμως του έσπασε σερβίς ξανά και το σκορ έγινε 5-4 υπέρ του Τζόκοβιτς.

Στο γκέϊμ αυτό ο Ράονιτς προηγήθηκε 40-30 ,όμως ο τζόκοβιτς με 3 συνεχόμενους πόντους κέρδισε το πρωτάθλημα και το σετ με 6-4.

Στην ελληνική μιζέρια ο τελικός του κυπέλλου ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αναβλήθηκε ξανά γιατί είχε,λέει,θετικό δείγμα κοροναϊού ο Λοβέρα.

Ο τελικός θα γινόταν στο χωράφι του ΟΑΚΑ.Είναι το γήπεδο που μας είπαν ότι θα είναι πάντα ένα στολίδι γιαυτό το χρυσοπληρώσαμε και το 2004…

Ο Ολυμπιακός πάντως ήθελε την αναβολή.

Στον αιώνιο αντίπαλο ΠΑΟ Ο Αλαφούζος βγήκε “μπροστά”κράτησε τον Μακέντα και βάζει και το χέρι στην τσέπη για παίκτες που θα αξιοποιηθούν απο τον νέο προπονητή,προερχόμενο απο τη Ρεάλ Μαδρίτης,τον (Μ)Πογιάτος.

Ο Ισπανός με ισπανούς βοηθούς και σκάουτερς …”ισπανοποιεί” την ομάδα που ο Δώνης είχε χτίσει με ελληνικά και θαυμαστά από όλους υλικά.Δηλαδή τα πιτσιρίκια.

Μας είπαν ότι στο φιλικό με τη Λαμία θα έκανε ντεπούτο και ο νέος σταρ που τον κρατούσε μήνες στην Παιανία για να προσαρμοστεί και να βγάζει μάτια το καλοκαίρι.Ο Καρλίτος.

Μπήκε στο παιχνίδι με το 10 στην πλάτη και εκεί που περιμέναμε ένας δραστήριο αντι- Ζέκα νομίζαμε ότι ήταν ο Γκριζμάν ,τον οποίο ξεφορτώθηκε η Λάρισα και  φορτώθηκαν(;) τα Γιάννενα.

Ομως ούτε Γκρισμάν ήταν, παρά λίγο στο μαλλί.Είναι ένας βαδιστής που πέρασε απο ταβερνάκια της Παιανίας και τουπεσε λίγο παραπάνω το κοκορέτσι.

Είναι πιο εύκολο να σπάσει η γέφυρα Ρίο -Αντίρριο παρα η μέση του Καρλίτος για ντρίπλα.

Λέγεται μάλιστα στην Παιανία και στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι ο Αλαφούζος μετάνιωσε γιατί προτίμησε τον Καρλίτος από τον Αλεξ Λατσούν ,τον οποίο του είχαν προτείνει τότε με λιγότερα χρήματα και δυνατότητες να παίζει μέχρι και …λίμπερο!

Στο β ημίχρονο μπήκε ο Αλεξανδρόπουλος και όλα τα πιτσιρίκια και η ομάδα έμοιαζε ξανά με τον ΠΑΟ του Δώνη…

Η απόδοση δεν αντέχει πάντως σε κριτική και είναι βέβαιο ότι σε λίγους μήνες οι φίλαθλοι του ΠΑΟ θα φωνάζουν τον Δώνη(είναι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ) αηδόνι…Μιζέρια.

Η Λαμία νίκησε 1-0 με γκολ στο 85 απο (ανόητο) πέναλτυ που έκανε ο νεαρός Καραγιάννης(χέρι),αν και σε αυτό το ημίχρονο ο ΠΑΟ θύμισε κάπως την ομάδα του Δώνη.

Ο Μπουζούκης δεν έπαιξε(τραυματίας) και ο ΠΑΟ ήταν εντελώς …ξεκούρδιστη ομάδα στο κέντρο,σε σημείο ο Μακέντα μόνος χτυπούσε ενέσεις…

Στο Περιστέρι οΑτρόμητος νίκησε τον ΟΦΗ με στημένο και κεφαλιά του Γούτα.

ΕΠΕΣΕ Η ΞΑΝΘΗ

Μετά πολλά-πολλά χρόνια η Ξάνθη ,η οποία πέρασε στα χέρια του Ελληνοαυστραλού Πάππας υποβιβάστηκε,αφού στην ουσία μποϋκοτάρισε το μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οχι μόνο έπαιξε ξανά μόνο με τις Ακαδημίες(είχε λύσει όλα τα επαγγελματικά συμβόλαια αρχές καλοκαιριού),αλλά φρόντισε να μείνει και πάλι με 10 παίκτες απο νωρίες,λόγω αποβολής(;) ενός ακόμα νεαρού,του Αδαμίδη στο 27.

Τα γκολ του Απόλλωνα σημείωσαν οι Μπεντινέλι (πέναλτι) στο 14’ και στο 58’ και με αυτογκόλ ο Τενεκές στο 37’. Μείωσε ο Φασίδης με πέναλτι στο 84’.

 

Και ο Απόλλων μετά το 3-0 φρόντισε να παίζει με 10, λόγω αποβολής(;) του Λαγού στο 61’.

Απόλλων Σμύρνης: Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46’ Πατράλης), Μπλάζιτς (82’ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης

Ξάνθη: Μπέντο, Ισαάκιδης (46’ Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (82΄Ερτορούλ) , Κοτόπουλος (82’ Παπαδόπουλος), Λεωτσάκος, Τενεκές, Φακκής (58’ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46’ Αραμπατζής) , Αδαμίδης.