Αρχική Αθλητικα Κυπελλούχος και νταμπλούχος ο Ολυμπιακός με 1-0 την ΑΕΚ-Μεγάλα ματς στην Αγγλία.

Κυπελλούχος και νταμπλούχος ο Ολυμπιακός με 1-0 την ΑΕΚ-Μεγάλα ματς στην Αγγλία.

1111

O Oλυμπιακός ήταν καλύτερος της ΑΕΚ στις τελικές προσπάθειες μέσα και έξω απο την περιοχή.
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού στα 3/4 του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.Ισως σε αυτό να συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έβαλε το γκολ της νίκης στο 10ο λεπτό και πρόσεχε περισσότερο την άμυνα.
Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι όταν ο Ολυμπιακός έκανε επιθέσεις,είτε ξαφνικές,είτε οργανωμένες στην τελική προσπάθεια έφτανε μια ανάσα απο δεύτερο γκολ.Παραλίγο να το πετύχει με πέναλτυ του πολύ καλού,αλλά και παρ ολίγον μοιραίου Ελ Αραμπί, το οποίο όμως απέκρουσε ο Τσιντώτας.
Ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο από την ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο αξιόλογο σουτ είχε με τον νεαρό Μαχαίρα που μπήκε αλλαγή και όχι με κάποιον από τα βαριά της ονόματα που έδειξαν “λίγα” στο να δημιουργούν χώρους και έτσι οι μέσοι της ΑΕΚ εγκλωβίζονταν.
Αντίθετα ο Ολυμπαικός άνοιγε χώρους με κίνηση των παικτών του και στις πλάγιες γραμμές.
Το γκολ ο νεαρός Ρατζέλοβιτς με ωραίο διαγώνιο σουτ σε μια υποδειγματική επίθεση του Ολυμπιακού.
Ο Μπακάκης έκανε πέναλτυ στον Μασούρα,επειδή δεν τον προλάβαινε στο σπρίντ σε μία φάση που νωρίτερα έπρεπε να δοθεί φάουλ υπερ της ΑΕΚ πάνω στη γραμμή της περιοχής του Ολυμπιακού…
Ο τελικός του κυπέλλου και χωρίς κόμσο δεν ήταν σούπα ,αλλά ντίθετα είχε πολύ τρέξιμο,ένταση,φάσεις,κάρτες και τον Φορτούνη να μπαίνει μόλις στις καθυστερήσεις,ένδειξη του (μη)μέλλοντος που έχει στον Ολυμπιακό…
Νωρίτερα ΟΦΗ και Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο 1-1 του Ηρακλείου,όπου προηγήθηκε ο Παναιτωλικός με πέναλτυ σε χέρι του Βούρου και με εκτελστή τον Μάσουρεκ.
Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Νέϊρα στο 60.
Μεγάλο μάτις έγινε στο Ανφιλντ,όπου η νεοφώτιστη Λίντς έπαίζοντας σαν τις παλιές καλές ημέρες έβαζε συνεχώς ψηλά εμπόδια στη Λίβερπουλ.Οι “διάβολοι” προηγήθηκαν 3 φορές,μέχρι τη μισή ώρα αγώνα,αλλά μετά 3-4 λετπά απο κάθε γκολ η Λίντς ισοφάριζε!
Το γκολ της νίκης με πέναλτυ του Σάλαχ στο 89 και λίγο έλειψε στη συνέχεια να ισοφαρίσει η Λίντς που έδειξε ότι δεν ανέβηκε για να πέσει,αλλά για να πάει στα παλιά καλά βήματα.

Η Αρσεναλ άρχισε με σαρωτικό 3-0 εκτός έδρας επί της Φούλαμ
Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχασε πέρυσι την άνοδο στο τέλος και φέτος άρχισε με το αριστερό και ήττα στην πρειμιέρα με 2-0.
Παρά τις εντάσεις στα εθνικά θέματα οι τρεις Ελληνες της Αλάνια σπορ έπαιξαν και μάλιστα ο ένας έδωσε ασίστ για το 2-0 επί της σίβας εκτός έδρας.Μπακασέτας και Σιώπης δεν έπαιξαν ολόκληρο ματς.
Επαιξε και ο Βαγγέλης Παυλίδης στην ήττα της Βίλεμ ,εκτός απο την Χέρενφέϊν