Αρχική Ελλαδα Συναγερμός και λουκέτο για κορονοϊό στο Κολλέγιο! Απίστευτη συμπεριφορά φορέα στην...

Συναγερμός και λουκέτο για κορονοϊό στο Κολλέγιο! Απίστευτη συμπεριφορά φορέα στην Αθήνα…

1695

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H δοκιμασία του κορονοϊού ήρθε στηνν Ελλάδα και αρχίζουμε ήδη να προσμετρούμε σοβαρότητα,οργάνωση,ατομική και συλλογική παιδεία και ολα τα συναφή.

Εισαγωγικά: η γρίππη προκάλεσε άλλους 77 θανάτους τον τελευταίο μήνα,αλλά σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτούς…

Στην πλευρά του κορονοϊού το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα προκαλεί σκέψεις για τα προαναφερόμενα.

Πρώτη συνέπεια το κλείσιμο του Κολλεγίου Ψυχικού.Και πριν λίγο συναγερμός απο φημολογία ότι εξετάζονται για πιθανό κορονοϊό δυο περιπτώσεις στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Κολλέγιο απο αύριο κλέινει και δεν είναι σαφές πότε θα ανοίξει ξανά καθώς το κορύσμα αφορά και το Κολλέγιο με μια μαθήτρια ,η οποία με τρόπο εντελώς ανεύθυνο είναι σε εκδρομή στο Λονδίνο με 100 συμμαθητές και εκεί εξετάζεται αν είναι θετική και η κόρη μαζί με την μητέρα της ,η οποία νοσηλεύεται ήδη στο ΑΤΤΙΚΟΝ

Η υπόθεση με τη σειρά:

Μια 40χρονη σύζυγος επιχειρηματία και εφοπλιστή , ο οποίος συνδέεται στενά με μεγάλο κανάλι της χώρας ταξίδεψε  με θέση “μπίζνες” στο Μιλάνο της Ιταλίας  με το παιδί της ,κατά πληροφορίες για επίδειξη μόδας.

Προφανώς θεώρησε προφανώς εαυτόν ανώτερης τάξης,ώστε να ενημερωθεί για τα βασικά και ενήργησε σαν να μην τρέχει τίποτα στα…γύφτικα.

Οταν υποψιάστηκε ότι κάτι έχει σχετικό πήγε χωρίς να ενημερώσει κανέναν στο νοσοκομείο  ΣΩΤΗΡΙΑ και περίμενε στη σειρά με αριθμό 160 για να εξετασθεί.

Τρέχα γύρευε με πόσους ήρθε σε επαφή και πόσους μόλυνε,αν μόλυνε.Αυτό θα το μάθουμε αν βρεθούν θετικοί ,άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα της ανύποπτοι.

Οταν είδε ότι αργούσε η εξυπηρέτηση,αντι και πάλι να πάει σπίτι της να ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ και να περιμένει,όπως έπρεπε ευθύς εξ αρχής να κάνει ,πήγε κατά …Μετροπόλιταν μεριά.

Εκεί είχε ευτυχώς μέτρα ασφαλείας,την οδήγησαν σε ειδικό χώρο εκτός νοσοκομείου και αφού διέγνωσαν κορονοϊό την μετέφεραν στο ειδικό δωμάτιο του “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Tα ερωτήματα είναι αν μπήκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου πριν διαγνωσθεί και που ακριβώς έγινε η εξέταση -διάγνωση.Γιατί αν μπήκε και την είδαν ανύποπτοι γιατροί και προσωπικό θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία ελέγχου και για αυτούς.

Επίσης ερώτημα είναι πότε ακριβώς μεταφέρθηκε στο ΑΤΤΙΚΟΝ;

Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς ,η οποία ανακοίνωσε τα μέτρα αποκλεισμού και απολύμανσης που θα πάρει,αλλά φυσικά κατόπιν (μη)εορτής…

Προφανώς η 40χρονη θα ρωτήσει οργισμένη: και πως θέλατε να υποψιαστώ ότι έχω κορονοϊό;

Ελάτε ντεεε…Μήπως είχε πάει Ιταλία;Μήπως βοά το σύμπαν για Ιταλία;Μήπως είχε ανάγκη νοσοκομείου; Μήπως πήγε στο νοσοκομείο;

Στη λογική αυτή της ανυποψίας η κόρη συνέχισε το ταξίδι για Αγγλία μαζί με τους 100 συμμαθητές της.Οταν διαπιστώθηκε ότι η μητέρα της είναι θετική ,ερευνάται τώρα και η οικογένεια και κυρίως η κόρη που ήταν στην Ιταλία.

Αν βρεθεί θετική η κόρη στο Λονδίνο,τότε προφανώς θα μπουν σε εξετάσεις όλα τα παιδιά και το προσωπικό του Κολλεγίου,το οποίο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αγαπητοί γονείς,
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μάς ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωνοϊό Covid 2019.
Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.

Με εκτίμηση,
Απόστολος Αθανασόπουλος
Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών
Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.».

Το ερώτημα για το Κολλέγιο είναι πότε ακριβώς ενημερώθηκε και ενημέρωσε για το κρούσμα;

Από την πλευρά της 40χρονης συγγενής της μίλησε στο ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ και υποστήριξε ότι κινήθηκε με βάση το προβλεπόμενο πρωτόκολλο:

«Η σύζυγος επέστρεψε από το Μιλάνο. Παρουσίασε λίγο πυρετό για μία ημέρα την περασμένη Τρίτη. Έμεινε σπίτι. Την επομένη ένιωθε καλά. Ενημέρωσε την τράπεζα και της είπαν αφού είχε έρθει από το Μιλάνο να ακολουθήσει τις οδηγίες και να πάει να εξεταστεί.Πήγαμε 8 το πρωί στο νοσοκομεο “Σωτηρία”. Η κατάσταση ήταν τραγική. Περίμεναν τουλάχιστον 40 άτομα. Ενημερώσαμε ότι η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα προερχόμενη από το Μιλάνο και εξηγήσαμε ότι βάσει των οδηγιών θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα. Μας είπαν να περιμένουμε. Οι ώρες κυλούσαν και άρχισε να μην νιώθει καλά. Επέστρεψε σπίτι. Ο σύζυγός της επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ρώτησε  αν μπορούσε να τη μεταφέρει σε ιδιωτικό νοσοκομείο αφού τους εξήγησε τι συνέβη στο “Σωτηρία” του είπαν ότι μπορούσε να πάει να εξεταστεί εκεί. Αυτά είναι τα γεγονότα» είπε ο συγγενής της 40χρονης.

Αρα τα ερωτήματα:

Ποιός ακριβώς από το Σωτηρία τους είπε να περιμένουν και που ακριβώς περίμεναν;

Πότε ακριβώς ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους και όσους άλλους με τους οποίους είχε έλθει σε επαφή μετά την επιστροφή απο Ιταλία;

Πότε ακριβώς ενημέρωσε το Κολλέγιο Αθηνών;

Πως πήγε στο Μετροπόλιταν και που ακριβώς έκανε το τέστ;Την περίμεναν ή πήγε χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού;

Φυσικά δεν είναι για την πυρά…Ολοι μας απο πλευράς συμπεριφοράς στο ίδιο καζάνι βράζουμε…

Το κρούσμα στη Θεσσαλονίκη αφορά επίσης γυναίκα που γύρισε από την μολυσμένη περιοχή της βόρειας Ιταλίας και η οποία νοσηλεύεται σε ειδικο χώρο στο ΑΧΕΠΑ.

Το παιδί της ήρθε σε επαφή με 49 άτομα ,τα οποια εξετάζονται και φυσικά έκλεισε το σχολείο και θα εξατασθούν όλοι για δυο εβδομάδες.

Η μόλυνση δεν σημαίνει κίνδυνο για κανέναν από τους μολυσμένους φορείς του,αλλά για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και θεραπείας.

Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι με υποδείξεις διεφθαρμένων πολιτικών δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ ούτε για τις βασικές πληροφορίες.

Και δεν διαβάζει,δεν βλέπει,δεν ακούει…

Ιδετε συμπεριφορά 40χρονης και τα συμπεράσματα δικά σας…