Αρχική Κοινωνικα Θόδωρος Τρύφων:Το ελληνικό φάρμακο κράτησε όρθια την Ελλάδα στην λαίλαπα του κοροναϊού!

Θόδωρος Τρύφων:Το ελληνικό φάρμακο κράτησε όρθια την Ελλάδα στην λαίλαπα του κοροναϊού!

1365

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο θρίαμβος των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών αναδείχθηκε μέσα από την τραγωδία του κοροναϊού.

Οχι μόνο δεν υπήρξε η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και άρα ανατιμήσεων στην αγορά,αλλά,όπως δήλωσε πριν λίγο στην κραιτκή τηλεόραση ο Πρόεδρος των Εταιρειών Φαρμάκων κ.Θεόδωρος Τρύφων καμία από τις 29 φαρμακευτικές εταιρείες δεν ανέστειλε εργασίες,καμία δεν μείωσε την παραγωγή,καλύφθηκε πλήρως η Ελληνική αγορά στο κρίσιμο αυτό διάστημα με όλων των εδιών τα φάρμακα,αλλά και επι πλέον τα ερευνητικά τμήματα των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών είναι στην πρωτοπορία της αντιμετώπισης του κοροναϊού με συνδυασμό ελληνικής κατασκευής φαρμάκων.

“Το εμβόλιο θα πάρει μήνες για να πάρει την τελική του μορφή. Όλες οι εταιρείες ,εντός και εκτός Ελλάδας, εργάζονται για να πετύχουν τον καλύτερο συνδυασμό,ενώ ήδη έχουν αρχίσει κλινικές μελέτες,διαφόρων εμβολίων σε αρκετούς ασθενείς κοροναϊού” είπε ο κ.Τρύφων.

Πρόσθεσε όμως ότι φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνικές εταιρείες ήδη σε διάφορους συνδυασμούς έχουν κατα περιπτώσεις ευεργετικά αποτελέσματα και βοήθησαν στην αποθεραπεία πολλών ανθρώπων που νόσησαν απο κορονοϊό.

Να θυμίσουμε ότι αυτή η περίοδο ήταν περίοδος ζωής και θανάτου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία , η οποία είναι η 2η σε εξαγωγές και οικονομικό προϊόν μετά την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Στο προηγούμενο διάστημα δεχόταν τις πιέσεις των πολυεθνικών, οι οποίες με επίθεση στην Ελληνιή αγορά προσπαθούσαν(και προσπαθούν) είτε στην εξαγορά και εκμηδένιση πολύ επιτυχημένων και κερδοφόρων ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών,είτε στον αποκλεισμό τους από την αγορά,ώστε να σβήσουν απο οικονομικές ζημιές.

Η περίοδος της καραντίνας από τον κοροναϊό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καταστροφή,αν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δεν είχαν και την οικονομική δυνατότητα και την ετοιμότητα από πλευράς προσωπικού να μην σταματήσουν ούτε ημέρα τις παραγωγικές εργασίες τους,αλλά και να “κλείσουν” εκτός των χώρων εργασίας και παραγωγής τον κοροναϊό.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις δικές μας έρευνες η γερμανική φαρμακοβιομηχανία μέσω των πολυεθνικών εταιρειών που ελέγχει(πχ. ΝΟΒΑΡΤΙΣ,ΜΠΑΓΕΡκλπ)είχε επιχειρήσει την πλήρη άλωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μέσω διαφόρων τρύκ(όπως τα claw back κλπ) τα οποία ήταν ιδιαίτερα σκληρά για το ελληνικό φάρμακο ,το οποίο εξάγεται όχι σε 1-2 χώρες του εξωτερικού,αλλά σε ογδόντα πέντε(85) χώρες του εξωτερικού.

Οι εξωτερικές πιέσεις είχαν καταφέρει να επηρεάσουν και καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις στην Ελλάδα με την κάλυψη των “εντολών από τις Βρυξέλλες” στα χρόνια των μνημονίων.

Ευτυχώς στον καθαρά ιατρικό τομέα η Ελλάδα κατέκτησε μοναδικό σεβασμό και εγκώμια διεθνώς στο πρόσωπο του Σωτληρη Τσιόδρα και η ελληνική αγορά δεν μετέδωσε την κρίση στα νοσοκομεία και στον πληθυσμό μέσω φαρμακείων γιατί η ελληνιή φαρμακοβιομηχανία είναι απο τις καλύτερες στην Ευρώπη και το απέδειξε μέσα στην πρωτοφανή κρίση.