Αρχική Ελλαδα Η δημοσιογραφία,το ήθος,ο μακαρίτης Μαυρίκος,τα σκάνδαλα,ο κορονοϊός και τα τρομερά κέρδη των...

Η δημοσιογραφία,το ήθος,ο μακαρίτης Μαυρίκος,τα σκάνδαλα,ο κορονοϊός και τα τρομερά κέρδη των σουπερ μάρκετ!!!

1613

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πως λειτουργεί η δημοσιογραφία στην κρίση του κορονοϊού;

Το ερώτημα έθεσε και η κρατική τηλεόραση.

Με αφορμή το ερώτημα κάνουμε μια διαδρομή σε διαφορετικά θέματα αναζητώντας απαντήσεις στο αν η δημοσιογραφία στρατεύθηκε αποκλειστικά στα θέματα κορονοϊού,αν αυτό είναι σωστό και ποιος ωφελείται η ζημιώνεται.

Η κρατική τηλεόραση στο ερώτημα  ζήτησε απαντήσεις-μόνο- από συγκεκριμένο δημοσιογράφο,ο οποίος είχε να πει κάποια λόγια για τη μουσική και για τον κουμπάρο του που ήταν(πέθανε)φάρος της ηθικής πλευράς της δημοσιογραφίας.

Ο κουμπάρος ήταν στην πρώτη σειρά των αμειβομένων και είχε απασχολήσει παλαιότερα την δημοσιότητα με τις τεράστιες αμοιβές που έπαιρνε με κάποιον άλλο στην ΕΡΤ.Στη συνέχεια έδειξε,λέει, ότι τις… άξιζε αυτές τις αμοιβές γιατί πήγε σε ιδιωτικό κανάλι , ως δίδυμο και πάλι ,όχι με τόσο υψηλές,αλλά με υψηλές αμοιβές.

Παρότι εμείς τότε επικριναμε σφοδρά ως νόμιμες μεν, ανήθικες δε τις αμοιβές αυτές (πολλών και στα κρατικά κανάλια)δεν έχει μομφή αυτή η αναφορά,αλλά καταγραφή πραγματικών γεγονότων.Οπως αυτό που κατέγραψε ο  συγκεκριμένος δημοσιογράφος όταν έγραψε ότι είχε κληθεί λίγο μετά τον θανατο Μαυρίκου ως μάρτυρας σε δίκη κατα Μαυρίκου!

Τότε έγραψε ότι είτε δεν ξέρει τις της γίνεται η εισαγγελία και τον κάλεσε παρότι είχε σκοτωθεί πριν 20 ημέρες ο Μαυρίκος,είτε είχε έρθει η ώρα της κρίσεως για τον μακαρίτη Μαυρίκο.

Εμείς είχαμε εντυπωσιαστεί γιατί ανήκουμε σε εκείνους που δεν πιστεύουν ούτε στο ελάχιστο την εκδοχή του δυστυχήματος για τον Μαυρίκο.Η μητέρα του που είχε πάει στα δικαστήρια όταν συνελήφθη και αφέθηκε ελέυθερος για εκβιασμούς είχε φωνάξει προς τους δημοσιογράφους: “Η αλήθεια έλαμψε”!

Ο Μαυρίκος είχε αρχίσει να εμπλέκεται στο τεραστιο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και πάνω που φούντωναν οι αποκαλύψεις σκοτώθηκε στην Αττική Οδό με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως και φυσικά ούτε θα έχει επόμενο!

Πριν μερικούς μήνες και η μητέρα του Μαυρίκου πνίγηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε μέρα μεσημέρι στο μώλο της δραπετσώνας.Απο βάθος 32 μέτρων ανασύρθηκε νκερή με τον άλλο της γυιό.

Πριν το θάνατό τους ήταν όλοι υγιείς.Μετά τον θάνατο μας είπαν ότι έπαιρναν όλοι αντικαταθλιπτικά,άρα όλα καλά και σταμά η δημοσιογραφική έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,στην πορεία του οποίου καταγράφονται κι άλλοι θάνατοι μαρτύρων και αμερικανική πλευρά στην έρευνα και τώρα προανακριτική κλπ

Προφανώς σταματάει διότι τώρα οι δημοσιογράφοι πρέπει να μετρούν κρούσματα κορονοϊού και να τροφοδοτούν τον κόσμο με αυτό τον πανικό ,ώστε στη μετά κορονοϊό εποχή όλοι να είναι πανέντιμοι και αθώοι για όλα και σκάνδαλο κανέναν δεν υπήρξε…

Τα καταγράφουμε με δεδομένο ότι θεωρούμε βαριά λόγια τη φράση “ήρθε η ώρα της κρίσεως για τον μακαρίτη”.Αρα υπάρχουν θέματα και θα τα περιμένουμε στην μετα κορονοϊό εποχή…

Το κρατικό κανάλι πάντως  συνέχισε και με άλλο(πρωτοεμφανιζόμενο στην εποχή του κορονοϊού) δημοσιογράφο από τις ΗΠΑ,οι οποίες συγκλονίζονται τώρα απο θανάτους(ρεκόρ καταγραφής 1169 θανάτων σε ένα 24ωρο) και τον ρώτησε για το…πρώτο μας θέμα,δηλαδή τι καταλογίζουν οι ΗΠΑ στην Κίνα κλπ.

Εκείνος απάντησε για το πρόβλημα με τις …μάσκες και κλείνοντάς τον η δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού είπε “δεν είναι αυτό το θέμα,αλλά οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί.

Και αυτή παρότι πήγε προς την σωστή κατεύθυνση δεν συνέχισε και δεν ασχολήθηκε με την αποκάλυψη της απόρρητης ως τώρα έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα εγκλήματα της Κίνας στην εκκίνηση και διαχείριση της πανδημίας…

Καταγράφουν μερικοί πάντως ότι παρατηρείται μια στροφή στην αναβίωση κρατικών και εθνικών συνόρων που είτε στην πράξη,είτε στη θεωρία είχαν ατονίσει στο δόγμα “ενας πλανήτης,ένα κράτος,μία εξουσία”.

Αλλοι το λένε παγκοσμιοποίηση…

Η κρίση του κορονοϊού έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή κεντρική εξουσία,με την μορφη οργανισμού στον πλανήτη και ο ΟΗΕ,ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,ο ΟΟΣΑ είναι πανάκρινοι οργανισμοί ,αλλά για μεμονωμένες κρίσεις και όχι τέτοια,στην οποία θα έπρεπε να ηγηθούν του πλανήτη.

Στα καθ ημάς η Ενωμένη Ευρώπη δοκιμάζεται σοβαρά απο την γερμανική ΕΠΙκυριαρχία,η οποία επιτρέπει να λαμβάνονται οικονομικά μέτρα μόνο όταν αυτά αποφέρουν κέρδη στη Γερμανία και ποτέ αν μειωθεί η ΕΠικυριαρχία της στην Ευρώπη.

Μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την γερμανική άρνηση για ενιαία οικονομική στάση(κορονοομόλογο) της Ευρώπης,ανέλαβε προχθές η γερμανίδα επίτροπος Ντερ Λάϊεν να ζητήσει μια κάποια συγνώμη για την μη βοήθεια στην Ιταλία και να υποσχεθεί συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πλανήτης ως τώρα ήξερε του G7, δηλαδή τις επτά πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά χώρες.

Στην κρίση αυτή δεν υπήρξε ούτε τηλεδιάσκεψη αυτών των χωρών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μπορούσε να υπάρξει;

Στο ερώτημα γυρίζουμε πάλι στην απόρρητη έκθεση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα εγκλήματα της Κίνας.

Τα εγκληματικά πειράματα των Κινέζων αποκαλύφθηκαν από το παγκόσμιας φήμης επιστημονικό έντυπο ΝΑTURE το 2015.

Ακριβώς εκείνη τη χρονιά ο Ντόναλντ Τράμπ,γύριζε τις ΗΠΑ κατηγορώντας την Κίνα,τα πειράματά της,την προσπάθειά της να γίνει υπερδύναμη στη γη και στο διάστημα και εισήγαγε το σύνθημα “Η ΑΜΕΡΙΚΉ ΠΡΩΤΑ”.

Κέρδισε τις εκλογές και έσπρωξε στα άκρα την σύγκρουση με την Κίνα.

Μία πλευρά αυτής της σύγκρουσης είναι και η σημερινή πανδημία.

Το τι καταλογίζουν οι ΗΠΑ στην Κίνα τα γράφουμε και στο πρώτο μας θέμα.

Πως απαντά η Κίνα;

Οτι τον κορονοϊό πήγε στην κινέζικη πόλη Γιουχάν ο …αμερικανικός στρατός!!!

Επιμύθιο: Πρέπει να συνεχίσει η δημοσιογραφία την πορεία της και να μην μετατραπεί σε απλό μεταφορέα μακάβριων ανακοινώσεων ή προπαγανδιστή εταρειών που αυτή την εποχή κάνουν υπολογισμούς τεραστίων κερδών από την κρίση.

Πχ πολυεθνικές φαρμακευτικές,σουπερ μάρκετ κ.α.

Ευθέως χθες ο αρμόδιος υπουργός Γεωργιάδης είπε ότι αν κλείσουμε τις λαϊκές θα κερδοσκοπήσουν και μάλιστα με επικίνδυνο για την υγεία συνωστισμό τα σουπερ μάρκετ.

Οι δημοσιογράφοι,αν δεν είχαν ήδη τεράστια ΚΕΡΔΗ από διαφημίσεις σουπερ μάρκετ (και στην Ελλάδα) θα έγραφαν ότι ήδη εκεί συντελείται τεράστια κερδοσκοπία,οι “πελάτες” μπαίνουν ουσιαστικά σε συνθήκες συνωστισμού και ο τζίρος των σουπερ μάρκετ και τα κέρδη έχουν ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη…

Δείτε προσεκτικότερα τις φωτογραφίες παραπάνω,όπως έχουν δημοσιευθεί ήδη.Ωραία εικόνα ,χωρίς κόσμο ,εκεί που είναι ο Υπουργός,”πατείς με, πατώ σε”,όταν δεν είναι οι κάμερες…