Αρχική Αθλητικα Η ήττα του Σπανούλη,τα (μη)ελληνικά του Καλάθη και ο Ελληνας Τομ Χάνκς

Η ήττα του Σπανούλη,τα (μη)ελληνικά του Καλάθη και ο Ελληνας Τομ Χάνκς

1327

O Νίκος Γκάλλης δεν φημιζόταν για τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα.Το αντίθετο.

Ηταν ένας κλειστού χαρακτήρα αθλητής που μιλούσε μόνο στο παρκέ με τις επιδόσεις του.

Ηρθε χωρίς να γνωρίζει λέξη ελληνικά,ως ομογενής από τις ΗΠΑ.

Οπως ακριβώς τώρα ο Καλάθης.

Ομως ο Γκάλλης πολύ σύντομα έμαθε την γλώσσα των γονιών του και μάλιστα αριστα.Τη συνέχεια την ξέρετε.

Τα γράφουμε διότι μας προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Καλάθης τόσα χρόνια δεν μιλάει στοιχειώδη ελληνικά και μάλιστα ενώ έδειξε προθυμία να πει κάλαντα στο γιορτινό  φιλμάκι του ΠΑΟ,δεν ήξερε λέξη.Εκτός και αν υποκρινόταν…Αλλά γιατί;

Αν σας έπαιρναν στην …Σανσκριτία με το ηγεμονικό συμβόλαιο του Καλάθη και ακούγατε απο τις κερκίδες της …Σανσκριτίας το όνομά σας τιμητικά ως καλός αθλητής σε πόσες …ώρες θα μαθαίνατε τα σανσκριτικά;

Ο διάσημος και οσκαρικός ηθοποιός Τομ Χάνκς είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα (απο μητέρα) Ρίτα Γουίλσον.

Και ξέρει αρκετά ελληνικά…Θα το αποδείξει βέβαια τώρα που η χώρα της πεθεράς του τον κάνει τιμητικά πολίτη δίδοντάς του ελληνική ταυτότητα.

Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά απο πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ισως αυτό το “παγωτικό” στυλ του Καλάθη να του στοιχίζει….Πως εξηγείται ότι ενώ στο παρκέ κάνει πράγματα και θάματα δεν έχει την δημοφιλία που θα είχαν άλλοι Ελληνες παίκτες και στην πράσινη κερκίδα;

Αντι να συναγωνίζεται τον Διαμαντίδη και τον Αλβέρτη φαίνεται να συναγωνίζεται τον…Σπανούλη ,ο οποίος πήγε στη Βαρκελώνη να σπάσει το ρεκόρ του Ναβάρο  μέσα στο σπίτι του ,αλλά δεν τα κατάφερε…

Ο Ολυμπιακός μετά απο ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο(42-41) έχασε εύκολα απο την Μπαρτσελόνα  90-80 παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της Σβέτισλαβ Πέσιτς κατάφερε να …αποβληθεί σε μία μόνο φάση της τρίτης περιόδου και ενώ  η ομάδα του είχε ήδη ξεφύγει στο σκορ.

Η σουπερ έκπληξη ήρθε από την Πόλη,όπου η Φενέρ του Ομπράντοβιτς έχασε στην παράταση απο την ουραγό Βαλένθια 100-98 και αναμένονται εξελίξεις στην τουρκική ομάδα.

Ο Ζέλικο είναι άλλος άνθρωπος φέτος .Ακούγεται να βρίζει τους παίκτες με λέξεις που δεν τις είχε ποτέ στο ρεπερτόριό του.

Η Ζάλγκιρις νίκησε  εκτός την Μπάγερν με 25 πόντους διαφορά(!) 98-73  και ο Ερυθρός Αστέρας την Ζενίτ,επίσης εκτός με 65-58.