Αρχική Ελλαδα Ευρωπαϊκά χαστούκια και η ουρά στα σκέλια για την Τουρκία -ηχηρά χαστούκια...

Ευρωπαϊκά χαστούκια και η ουρά στα σκέλια για την Τουρκία -ηχηρά χαστούκια Καραμανλικών σε Μητσοτακικούς!

1842

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στο εσωτερικό μέτωπο το “δείγμα” γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σκληρός τρόπος με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή κάνει “κιμά” έναν νεοφερμένο στην κεντρική πολιτική σκηνή απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα διαβάσετε στο τέλος αυτού ρεπορτάζ και θα εκτιμήσετε τι συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία με τη νέα ηγεσία της.

Στο εξωτερικό μέτωπο παραιτήθηκε μεν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού ναύαρχος Διακόπουλος γιατί είπε ότι το τουρκικό σκάφος έκανε έρευνες στην ελληνιή υφαλοκρηπίδα,αλλά η τουρκία έχει περισσότερους μπελάδες απο το εκμεταλλευτεί αυτή την παραίτηση πανηγυρίζοντας.

Υπήρχαν πλέιστοι όσοι και υπάρχουν και σήμερα κήρυκες του…πολέμου.Είτε γιατί αυτά καταλαβαίνουν,είτε γιατί νομίζουν ότι με τις κραυγές θα προσελκύσουν κοινό και θα πάνε μακριά,χωρίς να βλέπουν ότι μετά μια κοντινή στροφή ξεμένουν…

Εγραφαν π.χ. με στόμφο και στα σοβαρά ότι στις 22 Ιουλίου 2020 θα εκδηλωθεί τουρκική επίθεση στο Αιγαίο με πλοία η αεροπλάνα και άλλα τέτοια ηχηρά και εκφοβιστικά.

Εμείς απο την πρώτη στιγμή,απο τις αρχές του χρόνου, γράψαμε και γράφουμε ότι τέτοια επίθεση δεν πρόκειται να υπάρξει και μέσες-άκρες το ρεπορτάζ μας ήταν και είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση της Ελλάδας καί λίγοι στη θέση της Τουρκίας.

Αν πράγματι βρει φυσικό άεριο στα χωρικά της ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να αμυνθεί κάπως την οικονομική καταιγίδα που έρχεται στις τσέπες των Τούρκων και στο κεφάλι της ερντογανικής εξουσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση,όπως εδώ και 2-3 χρόνια γράφουμε έχει δυο επιλογές και ακολουθεί την πρώτη.

Αυτές είναι:

1.να θεωρήσει σύνορα της Ευρωπαϊκής ενωσης τα ελληνικά σύνορα και να επιβάλει στην Τουρκία τον σεβασμό τους κατά ξηρά,άερα και θάλασσα.

2.να αφήσει την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Στη δεύτερη επιλογή παύεινα υφίσταται Ευρωπαίκή Ενωση από την επόμενη ημέρα και ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την ασφάλεια του Ισραήλ,την οποία η Δύση θα εγγυάται,όσο θα υπάρχει πλανήτης Γη.

Γιαυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση ακολουεθί την πρώτη επιλογή της και αυτό καθίσταται κάθε μέρα και απολύτως σαφές στην Τουρκία.

Η Γερμανία είναι και λογικό και επιβεβλημένο να δίνει στη Γαλλία τον πρώτο ρόλο στην ορχήστρα της για πολλούς και ιστορικούς λόγους,αλλά και γιατι έχει στο έδαφός της κάπου 5 εκατομμύρια Τούρκους,εκ των οποίων τα 4 ψηφίζουν στις γερμανικές εκλογές και παίζουν ρόλο στις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία.

Οταν βλέπει κανείς τον Αυστριακό καγκελλάριο Κούρτς να πρωτοστατεί με τον Μακρόν σε στήριξη της Ελλάδας και της κύπρου και να στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας μαζί με τον Μακρόν και τις πάντα παρούσες αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να καταλαβαίνει ποι θα είναι η στάση της Γερμανίας.Ιδια δηλαδή στην ουσία και ας έχει λεκτικές διαφοροποιήσεις.

Ακόμα και οι ΗΠΑ παρά τη βλακική,ιδιοτελή συμπεριφορά του διεφθαρμένου Τράμπ το στίγμα το δίνουν με τον πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ και την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων απο την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.

Το στίγμα για το άμεσο και μακρινό μέλλον έδωσε στις 19 αυγούστου ισραηλινό άρθρο στους “Τάϊμς του Λονδίνου”,το οποίο αποκαλύπτει ότι το ισραηλινό κράτος ανέβασε στο Νο1 της λίστας με τις απειλές κατά του Ισραήλ την Τουρκία του Ερντογάν και έβαλε κάτω το Ιράν των μουλάδων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία…

Την επομένη ημέρα το Ισραήλ και η Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία άρχισαν επιδεικτικά να κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τόσο σε γερμανικό έδαφος,με γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα,όσο και στο Ισραήλ,στην έρημο Νεγκέβ.

Πριν απο αυτά ο γερμανικός τύπος ήδη καλλιεργούσε το έδαφος με σκληρές εποδοκιμασίες της Τουρκίας και του Ερντογάν για τις ευθείες απειλές του κατά των διεθνων συνθηκών που έχει υπογράψει η Τουρκία.

Κατόπιν αυτών το ερώτημα: τι θα κάνει η Τουρκία;Θα αναζητήσει συμμαχίες με Ιράν και Ρωσία και θα γίνει επιθετική;

Και να θέλει δεν μπορεί να επιτύχει τέτοια συμφωνία και απλά δεν θα κάνει τίποτα στην πράξη ,πέρα απο το να επιδιώξει μια συμφωνία σαν αυτές που ισχύουν στον πΕΡΣΙΚΌ κόλπο,στη Βόρεια Θάλασσα και αλλού.

Δηλαδή εκεί το Ιράν παρότι τεράστιο μέγεθος παίρνει 14% της παραγωγής αερίου και το μικρό Κατάρ το 84%.Η Νορβηγίαα παίρνει επίσης το 86% στη Βόρεια Θάλασσα και η μεγαλύτερη Αγγλία το 16%.Απλά γιατί επιστημονικά διαπιστώνεται κατα που πέφτουν τα κοιτάσματα.

Η Τουρκία θα αποδεχθεί με την ουρά στα σκέλια ό,τι επιστημονικά διαπιστωθεί ότι δικαιούται και αυτό θα της το επιβάλλει η διεθνής κοινότητα για τα δικά της συμφέροντα.

Η Ελλάδα έχει κι άλλα …θέματα.Οπως αυτό που θα καταλάβετε διαβάζοντας τον εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή τι γράφει για τον εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ:Χαρδαλιά είσαι μέγας ψεύτης!

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Έχει το απύθμενο θράσος Έλληνας υφυπουργός (Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το iefimerida.gr) να αποκαλεί την Ελλάδα “χώρα της φήμης και των fake news” και δεν τον έχει πάρει κανείς με τις πέτρες.

Ούτε τα μέσα ενημέρωσης κι οι δημοσιογράφοι που τον άκουγαν σιωπηροί, ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε ο σημερινός Πρωθυπουργός, που τον ανέσυρε από την αφάνεια για να τον κάνει, στην κυριολεξία, παρατρεχάμενό του.

Ντροπή σου, συστηματικέ και ξεδιάντροπε ψεύτη που παραπληροφορείς καθημερινά την ελληνική κοινή γνώμη.

Λοιπόν: Παραπληροφόρηση και fake news είναι να παραδέχεσαι σήμερα -μετά από πρεσάρισμα πολλών ημερών- ότι απέκρυψες συστηματικά και με πρόθεση σε ποια νησιά σημειώθηκαν κρούσματα δήθεν για να μη δημιουργήσεις δεν ξέρω τι (σε κάρφωσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου).

Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λες ότι είμαστε διεθνώς σε καλή θέση αποκρύπτοντας με πρόθεση ότι είμαστε από τις χώρες, αν όχι η χώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο που κάνουμε τα λιγότερα τεστ καθημερινά (μήπως θες να αναφέρεις και τους λόγους;)

Παραπληροφόρηση και fake news είναι να λες ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τεστ σε 50.000 Έλληνες που επιστρέφουν καθημερινά από τις διακοπές τους. Στη Γερμανία κάνουν σε όλους που επιστρέφουν από τις λεγόμενες περιοχές “υψηλού κινδύνου”. Για πες μας πόσα τεστ έκανες σε όσους φύγανε τροχάδην από τον Πόρο, σε όσους προσπαθούν να φύγουν από την Αντίπαρο και την Πάρο;

Παραπληροφόρηση και fake news είναι όταν ισχυρίζεσαι ότι το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια. Πού το ξέρεις; Αφού οι στατιστικές σου είναι ανεπαρκείς, τα δείγματά σου αναξιόπιστα. Μόλις ένας στους 8 εισερχόμενους τουρίστες υποβλήθηκαν σε τεστ. Τα αποτελέσματα δε χιλιάδων τεστ δεν έγιναν ποτέ γνωστά στους ενδιαφερομένους.

Κι άλλα πολλά.

Αφού σε κρατάει με τα νυχιά και τα δόντια αυτός που σε έβαλε στη θέση που έχεις (γιατί άραγε;) καλά να πάθουμε ως χώρα.

Δυστυχώς με αυτή την κυβέρνηση του συστηματικού ψεύδους, της παραπληροφόρησης και ημιπληροφόρησης, των στοχευμένων fake news και της καλοπληρωμένης -αλλά όλο και συχνότερα αναποτελεσματικής- επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των θεμάτων μπορεί να μας συμβούν πολύ χειρότερα».