Αρχική Γυναικα Απίστευτο κι όμως αληθινό:Σεξ μεγαλοδημοσιογράφου στην καρέκλα του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή!

Απίστευτο κι όμως αληθινό:Σεξ μεγαλοδημοσιογράφου στην καρέκλα του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή!

2564

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ηταν εκεί προς τα μέσα της Πρώτης “βασιλείας” του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.Μέσα της δεκαετίας του 1980.

Υπήρξε και δεύτερη ,όπως γνωρίζουμε οι γεννημένοι προ του 2004 “βασιλεία”,αυτή του 1993 έως 2004 η εποχή της διαφθοράς που περιγράφεται με απίστευτα και αναπάντητα περιστατικά,όπως πρόσφατα απο τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο, ο οποίος τα βίωνε μέσα απο το πολιτιό ρεπορτάζ κορυφής,δηλαδή μέσα στη Βουλή και στο Μαξίμου.

Σε αυτά θα επανερχόμαστε με πολλές ευκαιρίες.

Τούτο το κείμενο έχει δυο αφορμές:

1.τις εξελίξεις στην ελληνική δημοσιογραφία ,όπου μια κυρία γράφει απο πολύ παλιά ,ως και σήμερα ,την δική της λαμπρή πορεία στην κορυφή της δημοσιογραφικής σκηνής.Κατά καιρούς έχει γίνει η ίδια “θέμα” ρεπορτάζ για πολλά και διάφορα που αφορούν την επαγγελματική και προσωπική δραστηριότητά της.

 

2.μια συνέντευξη μιας ηθοποιού που είναι στην κορυφή της παγκόσμιας καλλοτεχνικής σκηνής,της Σαρλίζ Θέρον.

Η Σαρλίζ Θέρον.

Η 44χρονη σήμερα ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μία ταινία στην οποία υποδύεται μια λαμπρή δημοσιογράφο αμερικανικού καναλιού, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μεγαλοπαράγοντα του χώρου εργασίας της, στο μεγάλο κανάλι που εργαζόταν.

Γεγονότα υπαρκτά.Το μέγα αμερικάνικο κανάλι FOX,το αφεντικό ‘Αϊλς και η δημοσιογράφος παρουσιάστρια Μέγκαν Κέλι.

Το κανάλι αυτό ασκεί εξουσία,στηρίζει και ανεβοακατεβάζει προέδρους,όπως τώρα με τον Τράμπ,τότε με άλλους.Μέγας πυλώντας εξουσίας.

Τράμπ και Μέγκαν Κέλι.

 

Η δημοσιογράφος υπέστη όσα υπέστη απο το “αφεντικό”,αλλά έπρεπε να υποστεί και απο άλλους για να είναι “χρήσιμη” στο αφεντικό…

Πράγματα πασίγνωστα και συμβαίνοντα κατά κόρον ,επι πολλά χρόνια στην Ελλάδα.Σε ένα τέτοιο και σε κανονικότατο σεξ στην καρέκλα του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή (!)αναφερόμαστε με αφορμή αυτά.

Παρένθεση πίσω με την Σαρλίζ Θέρον.Η διάσημη και πανέμορφη ηθοποιός αποκαλύπτει ότι δεν υποδύεται κάτι που δεν υπέστη η ίδια απο διάσημο σκηνοθέτη,δηλαδή “πνευματικό άνθρωπο,πρωταγωνιστή της αίθσουας που δίδονται τα …Οσκαρ και εκεί ο ένας πλέκει το εγκώμιο του άλλου…

Οπως ,κατ αναλογίαν, εδώ…

Η Θέρον λέει ότι το 1994(θυμηθείτε τον πρόλογό μας λίγο…) όταν ήταν 19 ετών την κάλεσε στο σπίτι του Σάββατο βράδυ ο διάσημος σκηνοθέτης για οντισιόν,δηλαδή “να την εξετάσει αν έχει το ταλέντο της ηθοποιού που ήθελε”

«Φορούσε μεταξωτές πιτζάμες, μου πρόσφερε ένα ποτό και άρχισε να μου τρίβει το γόνατο» λέει η Θέρον και συμπληρώνει ότι εκείνη ήταν η περίοδος που ξεκινούσε την καριέρα της και έτσι ήταν τελείως απροετοίμαστη γι’ αυτό που συνέβη:

«Δεν ήξερα τα κόλπα. Έλεγα στον εαυτό μου καθώς οδηγούσα σπίτι του στις 9 το βράδυ, ότι μπορεί έτσι να γίνονται τα πράγματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου».

«Δεν ξέρεις [τι να κάνεις]… Αν δεν το έχεις βιώσει είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται. Για καιρό δεν ήμουν καν απολύτως σίγουρη ότι ήταν σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρει η ηθοποιός, η οποία ομολογεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντέδρασε όπως θα ήθελε, κάτι που ακόμα τη θυμώνει. «Μου ρίχνω αρκετή από την ευθύνη… που δεν είπα τα σωστά πράγματα και δεν τον έστειλα στον αγύριστο. Που δεν έκανα τίποτα από αυτά που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάναμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Η Σαρλίζ Θέρον.

 

Θυμάμαι ότι του είπα, “συγγνώμη αλλά πρέπει να φύγω” καθώς προσπαθούσα να βγω από εκείνο το δωμάτιο». Οκτώ χρόνια αργότερα, λέει η Θερόν, ο ίδιος σκηνοθέτης της προσέφερε έναν ρόλο. Αν και η ίδια είχε αποφασίσει να του απαντήσει αρνητικά, δέχτηκε να τον συναντήσει, επειδή σκέφτηκε ότι θα είχε την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και να του πει όσα πίστευε για εκείνον.

«Απλώς άλλαζε θέμα και δεν ήθελε να αναφερθεί καθόλου σε αυτό. Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κάνει κάτι τέτοιο και ότι και άλλες γυναίκες είχαν κάνει αυτή τη συζήτηση μαζί του. Ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν απλά να αλλάξει κουβέντα και να αρχίσει να μιλά για το πρότζεκτ».

«Δυστυχώς δεν ήταν η στιγμή [λύτρωσης] που ήθελα τόσο να βιώσω. Δεν υπήρχε ψυχική ικανοποίηση…Αυτό είναι κάτι που έχω ακούσει επανειλημμένα στις ιστορίες άλλων γυναικών και είναι μια θλιβερή πτυχή της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν σου δίνεται ποτέ η ευκαιρία να νιώσεις ότι οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, και πλέον βρίσκεται εκείνος στριμωγμένος».

Γιατί δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του

Το πιο σοκαριστικό «κομμάτι» της συνέντευξης είναι το σημείο στο οποίο η Θερόν εξηγεί, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του σκηνοθέτη που την παρενόχλησε.


«Στην πραγματικότητα έχω αποκαλύψει το όνομά του. Ο λόγος που δεν το γνωρίζεις είναι επειδή, κάθε φορά που το έλεγα, ο δημοσιογράφος έπαιρνε την απόφαση να μην το δημοσιεύσει, κι αυτό δείχνει πόσο βαθιά συστημικό είναι το πρόβλημα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που κάποιος με ρώτησε αν είχε κάποια εμπειρία παρενόχλησης σε οντισιόν, και μοιράστηκα ανοιχτά την εμπειρία μου κατονομάζοντας τον σκηνοθέτη. To άτομο αυτό επέλεξε να μη γράψει το όνομά του… Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Γουάινστιν, για πρώτη φορά γκούγκλαρα την ιστορία και ήταν παντού. Εμφανίστηκε παντού στα αποτελέσματα και πουθενά δεν έβρισκες το όνομα αυτού του τύπου. Αυτό με αναστάτωσε πολύ».( Guardian, NPR ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.)

Πίσω στα δικά μας.

Καλοκαίρι εκείνης της δεκαετίας, Κυριακή,ερημιά στα γραφεία και ένας αξιωματούχος(τότε) της ΝΔ είπε:

” Πήγαινε ακροπατώντας στο γραφείο του προέδρου και άνοιξε την πόρτα.Είναι ξεκλείδωτη, γιατί υποτίθεται δεν θα αφήσω κανέναν να περάσει.”

Η Μέγκαν Κέλι.

 

Πήγαμε.Ανοίγουμε την πόρτα και βρίσκουμε ένα ζευγάρι στην καρέκλα(προσοχή!Όχι στον παρακείμενο καναπέ!..) να κάνει σεξ!Διάσημο.

Δεν ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,αλλά ένας απο τους ,όσο πιο ψηλά γινόταν ,αξιωματούχους του στο Κόμμα της ΝΔ με την διάσημη (και τότε και σήμερα )δημοσιογράφο.

Ο αξιωματούχος είχε προνομιακή προβολή των σοβαρότατων …διαφωνιών του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην πολιτική της ΝΔ  στον πανίσχυρο ομιλο ,στον οποίο ήταν πρώτο νούμερο η δημοσιογράφος που ήταν μαζί του στην καρέκλα του Κ.Μητσοτάκη.

Οπως ισχυριζόταν ,ο αξιωματούχος αυτός,δεν συμφωνούσε με τους υψηλότατους τόνους της ΝΔ απέναντι στον…Κοσκωτά και στο ΠΑΣΟΚ της εποχής.Κλπ κλπ που άφησαν ιστορία…

Η απορία μας: Γιατί στην (άβολη) καρέκλα και όχι στον καναπέ;

Την απορία μας έλυσε ,ως ένα βαθμό,ο …Τζάστιν Φασάνου,ο διάσημος διεθνής βρετανός ποδοσφαιριστής που αποκάλυψε ότι ΕΚΕΙΝΗ την περίοδο έκανε σέξ με διαφόρους πολιτικούς στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής ,αυτές που βλέπει όλος ο πλανήτης, πιο πολύ απο κάθε άλλη Βουλή,πρωθυπουργική καρέκλα κλπ…

Λεπτομέρεια: Ο ομιλος τότε έκανε φοβερές επιθέσεις κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Επίλογος: Με διάφορους τρόπους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διάσημη ελληνίδα εκείνη την ημέρα έκανε ένα “ρεπορτάζ-θυσία” για την δουλειά της,και διαπιστώσαμε ότι αυτό στη συνέχεια και στην πράξη εκτιμήθηκε (και εκτιμάται)δεόντως.

Το αφιερώνουμε σε εκείνους που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα δεν γράφονται για δικούς μας “γιατί δεν γίνονται” και γίνονται μόνο στις ΗΠΑ και στη Βρετανία…

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ:

Ο Καναλάρχης που εισέβαλε  αιφνιδίως στο σπίτι παντρεμένης πριμαντόνας της δημοσιογραφίας και είπε στον εμβρόντητο σύζυγό της ότι “εχουμε δεσμό και την παίρνω απόψε απο εδώ”.Οπερ και εγένετο!