Αρχική Ελλαδα Απίστευτο! Ενας Αγγελος νίκησε τον κορονοϊό στην Ιταλία!

Απίστευτο! Ενας Αγγελος νίκησε τον κορονοϊό στην Ιταλία!

1749

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κι όμως ο κορονοϊός θεραπεύεται ακόμα και όταν έχει εισχωρήσει για καλά στον ανθρώπινο οργανισμό και έχει στείλει σε διασωλήνωση τον ασθενή!

Αυτό δείχνει η περίπτωση του αναισθησιολόγου Ατζελο Βαβασόρι στο στο Μπέργκαμο.

Η περίπτωσή του σκορπά χαμόγελα αισιοδοξίας σε συνδυασμό με εξελίξεις αναζήτησης θεραπείας η εμβολίου σε τόσο προχωρημένο στάδιο,ώστε να κάνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ΤΡάμπ να τάζει δισεκατομμύριο σε γερμανική εταιρεία που φαίνεται να είναι η πιο προχωρημένη.

“Αγώνας δρόμου γινεται και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο.Μέχρι τότε βέβαια θα γίνεται προσπάθεια μέσω φαρμάκων η συνδυασμού φαρμάκων και σε ορισμένες περιπτώσεις πασχόντων έχουν αποτελέσματα.Στην Πάτρα χορηγούνατι ήδη κάποιες θεραπείες με βάση και φάρμακα κατά του Εμπολα και σε μερικές περιπτώσεις δημιουργούν αισιοδοξία” μας είπε παράγων από το χώρο της υγείας που γνωρίζει όσο κανείς τις εξελίξεις στην προσπάθεια αυτή.

Ενώ παγκοσμίως οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 6.500 και αφορούν σε ποσοστό άνω του 80% ασθενείς που είχαν άλλα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα,στην Ελλάδα οι διασωλημένοι είναι 9 και τα επίσημα κρούσματα έφτασαν στα 350 ,ενώ ανεπίσημα υπολογίζεται ότι είναι πολύ παραπάνω χωρίς όμως συμπτώματα.

Σε προηγούμενο χρόνο θα μιλούσαμε για δρόμο χωρίς επιστροφή στη διασωλήνωση,αλλά η περίπτωση του αναισθησιολόγου στο Μπέργκαμο δείχνει ότι η μάχη κερδίζεται!

Ο ίδιος για να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας για νίκη επι του κορονοϊού σύντομα έκανε δημόσια δηλώσεις και μεταξύ άλων είπε:

«Ήταν Σάββατο, όταν διαπίστωσα ότι είχα ανεβάσει λίγο πυρετό αλλά ήταν δύσκολες μέρες. Την Κυριακή το βράδυ τέλειωσα την βάρδια μου τα μεσάνυχτα και την Δευτέρα το πρωί ήμουν καλά. Το βράδυ η κατάσταση χειροτέρεψε αφού ο πυρετός ανέβηκε στο 38,9.Αν είχα τον Covid-19 δεν τον είχα κολλήσει όταν προστατευμένος συνέβαλλα στην θεραπεία ανθρώπων που είχαν μολυνθεί. Πρέπει να συνέβη νωρίτερα όταν ήρθα σε επαφή με τους χειρουργημένους ασθενείς».

Η ΜΕΘ στο δικό του νοσοκομείο ήταν γεμάτη,μπήκε σε καραντίνα ενός δωματίου στο σπίτι του,επικοινωνούσε μόνο με βίντεο με τη συζυγο και τα 4 παιδιά τους στα άλλα δωμάτια,αλλά πρόλαβε και είχε μεταδώσει τον κορονοϊό στη σύζυγο και στον 18χρονο μεγαλύτερο γυιό.
Απόλυτα ενθαρυντικό είναι ότι και οι δυο δεν νόσησαν!
Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε παρά τα μέτρα που πήρε στο δωμάτιό του

 

 

angelo_koronavirus_2

Ο Αντζελο Βαβασόρι.

Η δική του μάχη είχε ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου,όταν με τον πυρετό επιβεβαιώθηκε ότι είχε κορονοϊό.Λέει ο ίδιος:

«Ο πυρετός παρέμενε στο 39 και το βράδυ της Πέμπτης άρχισα να αναπνέω με δυσκολία. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασα τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης, ενώ αδυνάτισε η όραση μου.
Δεν υπήρχε κρεβάτι και ήξερα ότι δεν θα αντέξω για πολύ ακόμη. Τελικά στις έντεκα το βράδυ μου τηλεφώνησε ένας συνάδελφος για να μου πει ότι άδειασε κρεβάτι».

Μόλις βγαίνει η ακτινογραφία επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από πνευμονία και οι συνάδελφοι του βάζουν τον ειδικό αναπνευστήρα Peep.

«Προσπάθησα να αντέξω χωρίς διασωλήνωση και νάρκωση αλλά χάνεις την συνείδηση και την αίσθηση του χρόνου, δεν είναι εύκολο.Είμαι αναισθησιολόγος και επειδή για μέρες δούλευα με τους ασθενείς, το ότι γνώριζα τις αντιδράσεις τους με βοήθησε να προσαρμοστώ και να αντέξω.
Αντιλαμβάνεσαι στον ύπνο σου ότι οι γιατροί και τα μηχανήματα σε τροφοδοτούν οξυγόνο και σε ενυδατώνουν. Ο χρόνος συμπυκνώνεται σε μια στιγμή και τώρα ξέρω ότι είναι εκείνη η επιτάχυνση που διαγράφει το παρελθόν και το παρόν, τα σύνορα ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο».

Τελικά ο Αντζελο διασωληνώθηκε και ω του θαύματος επέστρεψε απο την διασωλήνωση ,αν και όπως είπε ,όταν άρχισε η διασωλήνωση πίστεψε ότι δεν θα ξανάβλεπε τη γυναίκα,τα παιδιά του,τον κόσμο γύρω του…

«Τώρα είμαι στην Γαστρεντερολογική Μονάδα του νοσοκομείου που έχει μετατραπεί σε κλινική Covid-19. Αναπνέω με μια μάσκα που δίνει 70% οξυγόνο, περίπου 12 λίτρα ανά λεπτό. Δίπλα μου υπάρχουν οι ασθενείς μου. Εξεπλάγησαν που έγινα ένας από αυτούς».
Στην χώρα μας όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και θανάτων,αλλά η περίπτωση του γιατρού Βαβασόρι δημιουργεί ελπίδες ότι η επιστήμη θα προλάβει τον κορονοϊό πιο γρήγορα από όσο υπολογίζουμε…

Τον γενικό  συντονισμό στην Ελλάδα ανέλαβε ως νέος υφυπουργός πολιτικής προστασίας ο  Ν.Χαρδαλιάς προς γενική κατάπληξη ,αφού το βιογραφικό του δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ανάθεση τέτοιων καθηκόντων.

Πριν ήταν επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας και έγινε ευρύτερα γνωστός προ κορονοϊού όταν ανήγγειλε επικείμενη έκρηξη του ηφαιστείου της…Σαντορίνης.

Αρα κονδύλια για λήψη μέτρων…